sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kysymyksiä

KYSYMYKSIÄ KYSYMYKSIÄ

Tekeillä on Q&A - postaus aiheista parisuhde/Emil, Kööpenhamina ja minä

Laittakaa kysymyksiä kommenttiboksiin tai sähköpostilla mari.pakarinen@yahoo.com




Kalakeitto a la Mari

 Ostin ekaa kertaa turskaa, enkä todellakaa tiennyt mitä siitä kalasta voisi tehdä tai edes miltä se maistui. Valkoinen kala on monesti melko mautonta, niin kuin tämäkin. Aloin vain heittäämään aineksia kattilaan ja siitä syntyikin ihana pasta-kala-keitto (tuota sanaa ei kyllä usein kuule). 



Resepti (noin neljä annosta)

(tummaa)Pastaa noin puolipussillinen (n. 250g)
Turskaa noin 150grammaa per henkilö
porkkana raastetta
noin 200grammaa (tuore)herkkusieniä
2 kevätsipulia
tölkillinen kookosmaitoa
mausteita

ruohosipulia koristeeksi





Laita pastat kiehumaan veteen joka juuri peittää ne. Paloittele herkkusienet sekä sipuli ja laita ne pastan sekaan jo kiehumisvaiheessa. Tässä vaiheessa mausteeksi laitoin yhden kasvisliemi kuution, soija kastiketta, pippuria ja vähän chiliä. 

Kun laitat pastan kiehumaan levitä kala fileiden päälle reilusti suolaa.  

Pastan ollessa melkein kypsää lisää sekaan kookosmaito, mutta pienennä lämpötilaa, ettei kookosmaito pääse kiehumaan liikaa. Lisää sekaan myös porkkana raastetta oman maun mukaan. Testaa keiton maku, jos jotain tarvitsee lisää, no lisää sitä!

Keiton ollessa valmista, huuhdo turskafileet juoksevalla viileällä vedellä. Kuivaa fileet ja lisää sopivasti suolaa ja pippuria. Kuumenna pannu jossa on öljyä. Paista kalaa minuutti puoleltaan ja nosta paperin päälle lepäämään. 

Koko annos ensin keitolla pohjalla ja laita kala filee nätisti keiton päälle. Koristele haluamasi tavalla. 





torstai 21. huhtikuuta 2016