perjantai 21. marraskuuta 2014

Kööpenhamina matkailijalle

Me aina välillä Emilin kanssa vietetään päivää turisteina Köpiksessä. Otetaan pyörät alle, mennään katsomaan nähtävyyksiä, syödään katukojuista ruokaa ja puhutaan vaan englantia.

Tässä on miun lista mitä kannattaa mennä kattomaan. Ihan sama onko yksin, kaveriporukalla tai perheen kanssa!




Tivoli on ihan oma favoritti! Käydään muutaman kerran vuodessa. Oltiin Tivolissa viime uutenavuotena ja pakko sanoa, että oli niin kaunista ja upein ilotulitus mitä olen koskaan nähny!






Todella kaunis kirkko!!




Amalienborg palacessa asuu Tanskan kuningaskunta. On aina hauska katsoa liehuuko katolla Tanskan lippua, sillä silloin joku on kotona!





Todella näyttävän näköinen 'talo'!!


Ooppera talo eri kulmasta ja Emil (pusi pusi!)


Yksi Tanskan suosituimmista nähtävyyksistä. 
Patsaan ympärillä on aina niin paljon ihmisiä, että hyvää kuvaa on vaikea saada, mutta pienellä tönimisellä sekin voi onnistua ;)


Emil odotteli pyörien kanssa kun mie yritin saada hyvää kuvaa

Kannattaa kokeilla tanskalaista hodaria! Niitä myyviä kojuja on joka kulmassa!



Nyhavn eli 'uusisatama' joka on siis oikeasti vanha satama.
Ihania erivärisiä taloja, ravintoloita ja veneitä. 
Minun yksi lemppari paikoista!



Christiania

Eli Kööpenhaminan vapaakaupunki



Jos on matkalla lasten kanssa, kannattaa suunnatta Experimentariumiin , jossa voi tehdä kaikkia hauskoja kokeita. Olen itse käynyt siellä ja aika meni todella nopeasti!!

Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa käydä eri museoissa, ne ovat yleensä ilmaisia. Itse olen käynyt Tanskan kansallismuseossa ja olihan se todella hienoa nähdä historiaa.

Nyhavnissa ollessa kannattaa käydä veneajelulla. Eri järjestäjillä on pitkiä avoimia paatteja sekä opas joka kertoo koko ajan mitä eri nähtävyyksiä ympärillä näkyy.

Ostoksille kannattaa suunnata Strøget - ostoskadulle. Yksi päivä menee mukavasti shoppailessa täällä, mistä löytyy kaikki kaupat joita voit vain toivoa. Strøgetin pikkukaduilta löytää erilaisia pikku putiikkeja ja ihania ravintoloita. Toinen shoppailu paratiisi on Field's , Pohjoismaiden yksi suurimmista kauppakeskuksista!


Tässä pieniä vinkkejä mitä tehdä Köpiksessä ollessa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti