keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Eka oma pipari talo

Pakko sanoa ihan ekaksi, että pari kirosanaa saattoi päästä tuota taloa tehdessä! Oli ensimmäinen kerta kun kokosin talon itse. Oon kattonu kun äiti polttaa sokerit pannuun niin monta kertaa, että onnistuihan se miultakin. Ja tuli myös poltettua sormetkin. Justiinsa juttelin äitin kanssa, että on se pipari talon tekeminen sellanen joulu perinne että. Meillä pipari taloa ei koskaan syödä, se vaan piti saada, jotta jotta tulisi joulufiilis. Nyt kun tosiaan ekaa kertaa sen itse kasasin, tuli ihan sääli äitiä kohtaan, ku mie kinusin joka vuos, että pipari talo pitää olla!! Olihan se mukava sitä koristella ihan kaikessa rauhassa ja miettiä jokaista karkkia, että mihin kulmaan ne nyt tulee kun ei ollut kuuma sokeri hellalla. Aion silti pitää perinnettä yllä, että pipari taloo pitää olla, vaikka sen joutuiskin ite kasaamaan..

Ostin tuon talon Tigerista ja paketin kuva hämää kyllä aika paljon minkä kokoinen tuo talo oikeesti on! Katto tulee alareunoilta niin paljon yli ettei mitään ovia mahdu piirtämään ja myös päädyt ovat huomattavasti matalemmat! Miun piti vielä itse tehdä tuo valkoinen koristelu massa, kun kaupoista oli loppunut nuo valmiit. Tomusokeri loppui keskenkaiken, enkä voinut tehdä kaikkia koristeluja mitä halusin.. Jotenka vähän tylsä talo tänä vuonna. Myö kyllä lupauduttiin tekemään toinen talo Suomessa ni jos siellä saisi vähän prameamman!

Niin ja vielä kaiken lisäksi tiputin kaksi palasta lattialle, toisen pitkän seinän ja katon, että piti vielä keskenkaiken alkaa niitä liimailemaan!

On se joulun aika mukavaa ja rentouttavaa..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti