lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä kakku

Mie tein Emilille osa lahjana ystävänpäivä kakun. Leivon aika usein, taino 'usein'.. mutta kuiteskii. En yleensä koristele miun leivonnaisia, esim suklaakakku saa näyttää ihan suklaakakulta. Tänään kuitenkin päätin tehdä poikkeuksen ja harjoitella koristelua. Miulla oli visio päässä millaisen kakun halusin, mutta työn touhussa, suunnitelmat vähän muuttui, taino koristeita tulikin enemmän kuin ajattelin.

Miun ystävä Christina ( joka asuu meidän rappukäytävän toisella puolella, ihana että noin lähellä!! ) leipoo todella paljon ja häneltä voi ostaa kakkuja, joten hän tuli neuvomaan tietyissä teknisissä asioissa ja sain häneltä myös välineet koristelua varten. Tanskalaiset pitävät todella paljon marsipaanista, ja mitään leivonnaisia tai karkkeja ei meinaa löytyä ilman marsipaania ja mie en itse siitä kauheasti tykkää niin jää konvehdit kyllä syömättä. Tänään kuitenkin käytin marsipaania ruusuissa, LOVE-kylteissä sekä pienissä ympyröissä. Valkoinen kuorrute on sokerimassaa ja loput on kermaa.






Kakkuna siis suklaakakku ja täyttenä sitruuna-tuorejuusto täyte

Kakku

mie käytin cups - määriä, mutta yritin parhaani mukaan muuttaa ne grammoiksi ja deseiksi

150g voita
1 3/4 dl leivonta kaakaota plus vähän vuokaa varten
1/2 teelusikkaa leivinjauhetta
1 3/4 dl jauhoja
1/4 teelusikkaa suolaa
2,3 dl sokeria
3 isoa kananmunaa (laitoin neljä pientä)
1,2 dl kermaviiliä
1 teelusikka vaniljasokeria


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista (ja jätä se vuoan pohjalle). Voitele vuoka sekä leivitä se kaakaojauholla. Mie käytin pienempää vuokaa, että sain pienemmän ympärysmitan, mutta korkeamman kakun (Ø 17cm), ohjeessa luki käyttää 20cm vuokaa.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään kaakao, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. 
Toisessa kulhossa vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää rikotut kananmunat pikkuhiljaa.

Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kermaviiliä sokeri-voi-kananmuna seokseen.

Laita taikina vuokaan ja napauta vuoka pari kertaa pöytää vasten, jotta suuret ilmakuplat häviää. 

Paista isossa vuuassa noin 30-35minuuttia

Pienessä vuoassa 200 asteessa noin 40minuuttia ja sen lisäksi noin 20minuuttua 175 asteessa

Tarkista kypsyys hammastikulla.



Kakun viilennettyä voi tehdä täytteen (olen tehnyt samaisen kakun ilman täytettä ja toimii niinkin!)

Miulla on täyttessä noin 1dl kermaa vaahdotettuna, noin 1/4 pakettia Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa, puolikas lime puristettuna sekä limen kuori. Lisäksi vielä sitruuna mehua, koska täyte ei miun mielestä ollut tarpeeksi raikasta.










15 kommenttia:

  1. Voi että ihana! ♥

    heidislittleplanner.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Siis aivan törkeän hieno kakku! :o Oot älyttömän taitava leipuri! Kakun saaja ilahtuu tästä varmasti ikihyviksi, eihän tuota raski edes syödä :D Mukavaa viikonloppua ja jo näin ennakoon ihanaa ystävänpäivää! ♥

    http://bottleoflove.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos, kaakun saaja oli oikein ilahtanut vaikkei meinannut uskoa, että mie sen olin tehnyt ;) ja hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää! :)

      Poista
  3. Voi miten hieno kakku, voi kun mäkin osasin leipoa noin hyvin! :)

    VastaaPoista
  4. Wou nyt kyllä täytyy sanoa että aikamoinen teos! Ihan todella upea ystävänpäiväkakku! <3

    VastaaPoista
  5. Itse en edes saisi tollaista tehtyä, koska en ole koristelija ihmisiä xD mutta on kuyllä upea!

    http://mydayblogfin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos! Itsellä ei ole paljon hermoja väsertää jotain pikkutarkkaa tunteja, mutta tuo oli ihan hauskaa :)

      Poista
  6. Oho, ootpas nähnyt vaivaa ton eteen! Varmasti kakun saaja on tyytyväinen haha:D Ihan sairaan hieno!!

    www.onrooftop.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Siis wou mikä kakku! Tosi hieno <3 Ite en osais tehä varmaan puolikskaan noin hienoa kakkua :D

    VastaaPoista
  8. Vau, upea!!

    elamanikuvina.blogspot.com

    VastaaPoista