lauantai 9. tammikuuta 2016

Teemari

Mie oon enemmän teen juoja kun kahvin, tykkäisin kyllä kahvista, mutta vatsa ei kestä.. Niin oon nyt sitten siirtynyt tähän teen ihmeelliseen maailmaan. Miusta tuntuu, että teen juojat laitetaan sellaseen hippi kategoriaan, ja pyöritellään vähän silmiä jos kysyttäessä ei halua kahvia vaan teetä, ihan kun ei ois kunnon aikuinen kun ei juokkaan kahvia.. Nykysin onneks lähipiiri jo tietää, että Marille aina teetä, mutta ihmisillä jota harvemmin näkee on aina se sama kysymys 'siis et juo OLLENKAAN kahvia??.. ' Mutta tämän pienen valituksen jälkeen nyt siihen asiaan, siis mitkä teet on miun makuun  (muuten 'tee' sanaa on miun mielestä tosi vaikee taivuttaa!).

Meidän kahvi/tee kaappi on aika täynnä kaikkea kamaa. No miun teet ja sitten Emilin espresso kapselit ja on meillä tietty normaaliakin kahvia. Miun mielestä kahvi mitä löytyy paikallisista ruoka kaupoista on aika kuraa, joten tuon aina Suomesta Juhla mokkaa, jota täällä onkin kehuttu tosi hyväks! Mie tykkään vaihdella teen makuja päivittäin, mutta suurimmaks osaks juon sellasia enemmän makeita makuja ja laitan siis aina maitoa sekaan! Oon aina juonut teen maidon kanssa, ja nyt viimevuosina oon opetellu juomaan ilmankii, koska kaikilla ei aina oo sitä tarjolla tarjolla.

Kahvin juojat aina sanoo kuin teessä hinnalla ei sinänsä oo niin paljon väliä, mutta kyllä sillä vähän on! Siis normaali Lipton on tosi hyvää, vaikka ei ole kovinkaan kallista, mutta Løgismosen perus earl grey irtotee on parasta teetä mitä oon ikinä maistanu! Purkin hinta on jo lähemmäs kaheksan euroa, mutta makukin on sitten sen mukasta. Kyllähän kahvin juojatkin sen tietää, että Pirkka kahvilla ja Presidentillä on pieni ero! Jos teetä juo päivittiäin ja haluaa siitä nauttia, niin kannattaa myös panostaa siihen mistä itse tykkää.




Viime kesänä käytiin Saimaan kanava ja saaristo risteilyllä, joka lähtee Lappeenrannasta (jos haluaa kauniita Suomalaisia maisemia, niin suosittelen!) ja sieltä ostin tollasen Camilla blend teen (Camilla on siis sen paatin nimi) ja makuna on mustikka, karpalo ja kerma, on tosi hyvää, varsinkin haudutettuna!





4 kommenttia:

  1. Tee on kyllä ihan parasta! Tuo Camilla-tee kuulostaa kyllä ihan älyttömän hyvältä. Mä en oo vaan koskaan oppinut juomaan kahvia ja tuskin tuun koskaan oppimaankaan, niin ymmärrän ihan täysin tuon että jotkut pyörittelee silmiään kun sanoo haluanvansa teetä. Sinänsä outoa, kun tosi usein kuulee kahvinjuojien voivottelevan että maha ei kestä ja pää tulee kipeeksi jos ei saa kahvia ja että pitäisi vähentää yms kurjaa mitä kahvi aiheuttaa mut sitten kun joku sanoo ettei juo kahvia niin se on jo ihan melkeinpä maailmanloppu :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! Ja tunnen monta ihmistä jotka juovat teetä aina iltapalan kanssa, kun kahvi valvottaa ja silti ihmettelevät ihmisiä jotka juovat pelkkää teetä.. Noo meitä on ihmisiä moneen lähtöön!
      Tuo Camilla tee on ihanan suomalaisen makuista, tuntee ihan että on Saimaan rannalla aurinkoisena päivänä :)

      Poista
  2. Mulla ei myöskään kestä maha kahvia. Lisäksi oon yliherkkä kofeiinille ja paikat tärisee monta tuntia kupposen jälkeen. Pidän silti maitokahvin mausta ja niinpä juonkin aina teetä JOS kahvilassa ei ole tarjolla decaf kahvia. Kotona juon aina instant kofeiinitonta jos tekee mieli jotain kuumaa juoda. Kokeileppa säkin tota kofeiinitonta jos kahvin maku vatsaoireista huolimatta mielyttää. Ei sillä että teessäkään mitään vikaa olisi.

    VastaaPoista