tiistai 9. helmikuuta 2016

Meidän kodin sisustus : today

Nyt kevään alkaessa miulla on tullut kunnon sisustusvimma ja kaikki menee uusiksi. Olen saanut jo muutaman paikan meidän asunnosta ihan kivan näköiseksi. Meillä on aika valkoista, muutamalla väriläikällä ja nyt oon innostunut musta-valkoisesta, mutta vaan pienissä erissä esim. kuvissa ja koreissa. Tässä muutama kuva meiltä.4 kommenttia:

 1. Sulla on kiva blogi ja erityisen kiinnostava aihekin (kaikki ulkosuomalaisten blogit kiinnostaa aina, etenkin Tanskassa asuvan kun ei niitä niin paljon loppupeleissä ole!), mutta muutamilla vinkeillä saisit tästä luettavamman ja varmaan myös enemmän seuraajia. Älä ota nokkiis näitä, ei kukaan oo täydellinen, mutta sen verran on tullut blogeja seurattua ja itekin bloggailtua, että on oppinut tiettyjä asioita - välillä kantapäänkin kautta! :D

  - Ulkoasu sulla on jo hyvä ja siisti, sopii tällaseen lifestyle-blogiin hyvin. Blogeissa kuitenkin aina kiinnostavaa on muunmuassa arkisto, ja se mistä pystyy liittymään lukijaksi. Alapalkissa ois vielä tilaa jollekin, ehkä pieni esittelyteksti? Muutama sana lyhyesti ja ytimekkäästi siitä, mitä sun blogi pitää sisällään. Vois houkutella lukijoita. :) (Ps. Suosittelen otsikko/väliotsikkofontiksi jotain muuta kuin Comic Sans Ms:ää - se on niin eimuodikas fontti! Bloggerissakin on paljon kivoja fontteja. Kannattaa myös pitää kaikki väliotsikot samalla fontilla!).

  - Kuvat samankokoiseksi. Ehdottomasti. Selkeyttää miljoonasti postauksia. Jos ei jaksa käyttää kuvankäsittelyohjelmia niin kuvat saa html-koodilla samankokoiseksi bloggerissa (muokkaa html-koodia -> kuvakoodi on aina joku img src="osoite" width="LEVEYS numeroina" height="KORKEUS numeroina"> jne. -> muuta aina vain WIDTH-kohtaa ja poista tuo leveys eli height kokonaan, tällöin kuva määrittää itse korkeuden, mutta leveys on sama). Suosittelen kyllä kuvankäsittelyohjelmaa, saa kuvat just oikean kokoisiksi! Kivat kuvat on kuitenkin osa kokonaisuutta ja jos kuvan esittelyä voi jollain tapaa selkeyttää, kannattaa se tehdä. ;)

  - Tekstien tuplatsekkaus kirjoitusvirheiden varalta. Ymmärrän, että asut ei-suomenkielisessä maassa etkä varmasti käytä paljon suomea, mutta kannattaa silti tuplatsekata tekstit kirjoitusvirheiden varalta ennen postaamista. Nyt teksteissä on paljon esim. yhdyssanavirheitä. Itse tykkään enemmän lukea siistiä, kirjoitettua kieltä joka ei vilise hymiöitä tai puhekielisiä ilmaisuja, mutta toiset tykkäävät murteista ja hymiöistä. Kannattaa kuitenkin miettiä, että jos aiot blogistasi saada ns. luettavamman niin kirjakielisyys on parempi kuin täysin puhekielisyys. Mutta sekin on vähän, että mihin tähtää. Jos kirjoittaa enempi kavereille niin väliäkö sillä - jotkut lukijat saattavat jättää seuraamatta, jotkut ei.

  - Yläpalkin otsikot kuosiin. Käytä joko suomea tai englantia - ei molempia (selkeyttää kummasti!). Aloita sanat joko isolla tai pienellä alkukirjaimella - ei sekaisin. Eli joko Tekstit, Köpis vinkkejä, Minä, Follow -> tämän muuttaisin Seuraa TAI tekstit, köpis vinkkejä, minä, follow.

  - Panosta esittelyyn. Miksi asut Tanskassa? Milloin olet muuttanut? Mitä teet siellä? Ole persoonallinen. Kunnon esittely on se, mikä luetaan ensin ja sitten jatketaan blogin selaukseen jos halutaan. Itse jäin kaipaamaan tietoa siitä, milloin olet muuttanut Tanskaan.

  - Kirjoita välillä(/enemmän) ulkomailla asumiseen liittyvistä jutuista. Yksi asia per postaus pitää lukijat mielenkiintoisina. Eli esim. lääkäriasiat Tanskassa, Köpis vinkit, ruoan hinta Tanskassa vs Suomessa jne. Kaikki tollaset kiinnostaa ihan törkeenä ihmisiä, jotka haaveilee ulkomaille muutosta! Kunnon Suomi/Tanska-vertailua ja ulkosuomalaisen ajatuksia! :)

  Kiva blogi silti! En vielä liity lukijaksi, mutta lisään kyllä kirjanmerkkeihin ja käyn välillä tsekkaamassa, onko tullut uusia postauksia! Ehkä liityn lukijaksi jossakin vaiheessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Katson mitä vaihdan ja tuosta kirjakieli asiasta sen verran, että en osaa kunnolla kirjakielta ja tiedän, että viheitä tulee todella paljon, joten pysyttelen mielummin puhekielessä.

   Poista
 2. Ihania yksityiskohtia teidän kodissa:) Vitsi haluaisin joskus käydä Kööpenhaminassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Köpis on ihana kaupunki! Se on todella eurooppalainen verrattuna muihin pohjoismaihin, joten suosittelen :)

   Poista