maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kokeilussa : Kampela

Kaikki ovat varmaan kuulleet kampelasta, niin minäkin, en oikeastaan edes tiennyt, että ihmiset sitä kauheasti söivät. No nyt satuin jostain syystä ostamaan kampelaa, sitä on oikeastaan melko paljon täällä tarjolla, niin kuin muitakin kalavaihtoehtoja kuin vain lohta. Rakastan kalaa, joten oli pakko kokeilla. Se näytti, nooh, valkoiselta ja tosi merenelävältä.. Olin googlettanut vähän kuinka kauan sitä pitää paistaa ja olisiko parempi pannulla vai uunissa, mutta päädyin lopulta paneroimaan fileet.






Kampelan valmistus

Panerointia varten erottele kulhoihin jauhot, kananmunat ja korppujauho. 
Kuivaa fileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Käytä ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa ja laita kuumalle pannulle missä on pohjallinen (tai vähän vähemmän) öljyä.

Paistoin fileetä puolellaan noin 1-1,5 minuuttia. Laita valmiit fileet paperin päälle lepäämään ja valuttamaan ylimääräiset öljyt pois.

Lisukkeet

Pilko lisukkeet omaan tapaan ja laita uuni pellille. Maustoin kaikki vähällä öljyllä, suolalla ja pippurilla. 


Jugurtti kastike

Käytin Turkkilaista jugurttia, johon lisäsin oman maun mukaan
-sinappia
-vähän suolaa
-pippuria
-sokeria
-sitnuunan mehua
-ruohosipulia


Tänään kokeilussa turska! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti